Sunndal kommune

Frå Alnakka.net
Sunndal kommune
Kart
Våpen Bilde
Våpen Bilde
Grunnleggande opplysningar
Kommunenr: 1563
Fylke: Møre og Romsdal
Kommunesenter: Sunndalsøra
Areal: 1700 km²
Folketal: 7 333 (2007)
Målform: Nøytral
Internettside: www.sunndal.kommune.no


Innerdalstårnet ligg i Innerdalen innaføre Ålvundeid.
Foto:«Color line»

Sunndal er ein kommune på Nordmør i Møre og Romsdal fylke. Kommunesenter er Sunndalsøra. Kommunen inneheld de gamle herada Sunndal, Øksendal og Ålvundeid, og dessutan Ålvundfjord krets av tid

  1. REDIRECT mal:ligare Stangvik herad. Kommunen grensar i dag til Tingvoll i nordvest, Surnadal i nord, Oppdal i aust, Lesja i sør og Nesset i vest.

Sunndal har kring 7 500 innbyggjarar; av dem bur kring 4 500 i tettstaden Sunndalsøra.

I arbeids- og næringslivet i Sunndal er det aluminiumsverket som dominerer, med ca 900 arbeidsplassar. Verket vart modernisert i 2004, samtidig som det feira 50-årsjubileum. Det er Norsk Hydro som har eigd aluminiumsverket sidan 1980-åra.

Sjølv om Sunndalsøra er bygd opp omkring aluminiumsverket, er Sunndal kommune òg ein stor landbrukskommune og har ein godt utbygd offent

  1. REDIRECT mal:lig sektor.

Sunndalsøra er tru

  1. REDIRECT mal:lig den staden i Norge som har størst del av bustadene sine i bustadsamvirket.

Personar frå Sunndal kommune

Mal:Nordmør

GNU-logoen Denne artikkelen er heilt eller delvis basert på artikkelen «Sunndal» frå Nynorsk Wikipedia og kan kopierast, distribuerast og/eller endrast slik det er sett opp i GNU fri dokumentasjonslisens. For ei liste over bidragsytarar til den opprinnelege artikkelen, sjå endringshistorikk knytt til den opprinnelege artikkelen. For ei liste over bidragsytarar til denne versjonen, sjå endringshistorikk knytt til denne sida.

Mal:Google 1